Satelit „Meteor-M“ stigao na odredište

© Sputnik / Sergeй Mamontov / Uđi u bazu fotografijaLansiranje rakete-nosača "Sojuz 2.1b" sa međuorbitalnim tegljačem "Fregat" i meteorološkim satelitom "Meteor-M" na kosmodromu "Vostočni"
Lansiranje rakete-nosača Sojuz 2.1b sa međuorbitalnim tegljačem Fregat i meteorološkim satelitom Meteor-M na kosmodromu Vostočni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski meteorološki satelit „Meteor-M“ broj 2.2 izveden je na radnu orbitu na visini od 832 kilometra, saopštio je za Sputnjik portparol „Roskosmosa“.

Direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin napisao je na svom nalogu na Tviteru da je preuzeta kontrola nad „Meteorom“ i da su otkriveni solarni paneli.

​Raketa „Sojuz 2.1b“ sa tegljačem „Fregat“, sa „Meteorom“ i sa 32 mala satelita lansirana je u petak ujutru. Deset minuta nakon starta, „Fregat“ se sa satelitima odvojio od treće faze „Sojuza“.

Sada međuorbitalni tegljač treba da izvede i preostale satelite (Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Nemačke, Tajlanda i Češke), univerzitetske aparate Švedske, Francuske, Nemačke, Estonije i Ekvadora, kao i ruske uređaje „Sokrat“, „VDNH-80“ i „AmurSat“. Sateliti će biti poslati na dve orbite — na visine od oko 580 i 530 kilometara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala