Rusija nastavlja da jača potencijal vojske Venecuele

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva će nastaviti da jača potencijal oružanih snaga Venecuele, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

„Mi ćemo, naravno — u okviru postojećih ugovora, raditi na jačanju kapaciteta oružanih snaga ove zemlje“, rekao je Rjabkov novinarima.

Zamenik ministra je naglasio i da su „spekulacije da se ruska vojska nalazi u Venecueli više puta demantovane“.

„Želim da naglasim da je u pitanju rad sa tehnikom koja se tamo isporučuje. Potrebno je da se radi mirno, sistematski i bez obaziranja na intrige neprijatelja“, dodao je on.

Ruski avion An-124 - Sputnik Srbija
Ko su ruski vojnici koji su sleteli u Venecuelu

Rjabkov je istakao i da je Moskva odlučna da se odupre pokušajima unutrašnjih i spoljnih neprijatelja, koji žele da destabilizuju situaciju u Venecueli.

„Kategorički je neprihvatljiva politika diktature, restrikcija i sankcija protiv suverene države. Kategorički je neprihvatljiv svaki pokušaj da se spolja podriva situacija u Venecueli i da se na nju vrši nezapamćen spoljni pritisak, kao što se sada dešava, i to preko Vašingtona“, naglasio je visoki diplomata.

Zamenik ruskog ministra saopštio je da će posetiti Venecuelu 20. i 22. jula, gde će učestvovati na ministarskom sastanku Pokreta nesvrstanih i gde će održati bilateralne sastanke.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala