Putin se na aerodromu sastao sa Berluskonijem (video)

© AP Photo / Alexei DruzhininPredsednik Rusije Vladimir Putin i bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni tokom sastanka na aerodromu u Rimu
Predsednik Rusije Vladimir Putin i bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni tokom sastanka na aerodromu u Rimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin je nakon zvaničnog programa svoje posete Italiji na aerodromu u Rimu održao kratak, prijateljski sastanak sa svojim prijateljem, bivšim premijerom i predsednikom stranke Napred Italija Silvijem Berluskonijem.

Putina i Berluskonija veže dugogodišnje prijateljstvo.

​U intervjuu za list „Korijere dela sera“ uoči posete Italiji, Putin je 82-godišnjeg političara nazvao ličnim imenom, ističući da je „on političar svetskih razmera, pravi lider, koji čvrsto brani interese svoje zemlje na međunarodnoj sceni“.

​Ruski lider je stigao na aerodrom nakon zvanične večere. Jelovnik je bio baziran na ribljim jelima. Kao predjelo je zvanicama u vili „Madama“, u starom imanju Ministarstva spoljnih poslova Italije, poslužena riba i morski plodovi sa seckanom zelenom jabukom i breskvom. Prvo jelo bila je pasta od malih hobotnica, škampa i škrpuna. Kao glavno jelo služen je brancin sa povrćem, a za desert sladoled i jagode.

Predsednik Rusije je u četvrtak bio u zvaničnoj poseti Italiji, tokom koje se susreo sa rimskim papom, predsednikom Italije Serđom Matarelom i predsednikom Saveta ministara Đuzepeom Konteom. Kasnije je u vili „Madama“ za prijeme italijanske Vlade održana večera na kojoj su bili predstavnici rusko-italijanskog Foruma za dijalog civilnog društva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala