Putin čestitao Venecueli godišnjicu nezavisnosti

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaZbog geopolitičkih interesa Rusija je od 2014. godine na klupi za dežurne krivce
Zbog geopolitičkih interesa Rusija je od 2014. godine na klupi za dežurne krivce - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Venecueli 208. godišnjicu nezavisnosti, saopštilo je Ministarstvo za veze i informacije te južnoameričke zemlje.

„Odnosi naših država razvijaju se u duhu sveobuhvatnog strateškog partnerstva. Postignut je visok nivo bilateralne saradnje u politici, trgovini, energetici, nauci, tehnici i u drugim sferama“, navedeno je u poruci ruskog lidera.

Putin je potvrdio da će Rusija nastaviti dosledno da podržava zakonitu Vladu i narod Venecuele u rešavanju složenih problema sa kojima se suočavaju.

„Iskreno želim tebi, dragi Nikolas, dobro zdravlje i uspeh, a svim tvojim sugrađanima mir i blagostanje“, napisao je Putin, obraćajući se venecuelanskom predsedniku Nikolasu Maduru.

Teritorija Venecuele bila je u sastavu španskih poseda od 16. veka. Kolonijalne vlasti je svrgnula grupa članova gradskog saveta Karakasa, a nacionalni kongres je 5. jula 1811. godine proglasio nezavisnost. Rat protiv kolonizatora trajao je još deset godina i završio se tek 1821. godine, pod vođstvom Simona Bolivara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala