Savet Rusija-NATO u Briselu: U fokusu Sporazum o raketama

© AP Photo / Yves HermanZasedanje Saveta Rusija-NATO na nivou ministara odbrane u sedištu NATO-a u Briselu
Zasedanje Saveta Rusija-NATO na nivou ministara odbrane u sedištu NATO-a u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Briselu je počela sednica Saveta Rusija-NATO, na kojoj će glavna tema biti Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, saopštio je za Sputnjik zvaničnik Alijanse.

„Današnje zasedanje Saveta Rusija-NATO, kako je planirano, počelo je u prepodnevnim časovima. Ono će se održati u formatu stalnih predstavnika. Generalni sekretar će ga voditi u svojstvu predsedavajućeg“, rekao je izvor.

Ranije je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio da Alijansa planira da na sastanku razgovara o mogućnosti očuvanja Sporazuma, sa naglaskom na činjenicu da će odgovornost za prestanak sporazuma „pasti na Rusiju“ — ako „se ona ne vrati na njegovu realizaciju“.

Međutim, Moskva odbacuje ovu interpretaciju, navodeći da bi trebalo razgovarati o pogoršanju bezbednosne situacije, zbog povlačenja Sjedinjenih Američkih Država iz Sporazuma o likvidaciji.

Stalna misija Rusije pri NATO izjavila je da Moskva „računa na ozbiljnu raspravu o bezbednosnoj situaciji u Evropi u vezi sa izlaskom Sjedinjenih Američkih Država iz Sporazuma o likvidaciji raketa raketa srednjeg i kratkog dometa, kao i o predvidljivosti vojnih aktivnosti“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala