Oficirima Vojske Srbije uručeni mačevi i sablje

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLOficirima Vojske Srbije uručene mačevi i sablje
Oficirima Vojske Srbije uručene mačevi i sablje  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Aleksandar Vulin, kao izaslanik predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović uručili su srpske srednjovekovne mačeve i sablje polaznicima 8. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane i oficirima 62. klase Generalštabnog usavršavanja.

Na svečanosti povodom završetka školovanja, koja je održana u Skupštini Srbije, Vulin je trećem u rangu, potpukovniku Veroljubu Vučkoviću, uručio oficirsku standardnu sablju, drugom u rangu, potpukovniku Sretenu Kovačeviću, oficirsku posrebrenu sablju i prvom u rangu, Vladimiru Ušljebrki, pozlaćenu oficirsku sablju.

Oni su tri najbolje rangirana polaznika 8. klase.

Vulin je, obraćajući se polaznicima u ime predsednika Vučića, čestitao na rezultatima i izrazio veliku zahvalnost za to što su svoj život posvetili vojsci i očuvanju bezbednosti zemlje.

Zahvalio je i njihovim porodicama, koje su ih strpljivo podržavale i imale razumevanja za njihov poziv.

„Vojska Srbije je od danas jača za ono što ne može da omogući nijedan budžet, jača je za čestite, hrabre i dostojanstvene ljude, koji su rešeni da svoje živote ugrade u temelje slobode srpskog naroda“, naveo je Vulin.

Istakao je da je Srbija jača za novu generaciju oficira, koji, iznad svega, vole slobodu i kojima može da preda na brigu narod, decu i zemlju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala