Moskva upozorila NATO na rizike od zatezanja vojno-političke situacije u Evropi

© AP Photo / Yves HermanZasedanje Saveta Rusija-NATO na nivou ministara odbrane u sedištu NATO-a u Briselu
Zasedanje Saveta Rusija-NATO na nivou ministara odbrane u sedištu NATO-a u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je ukazala NATO-u da su neosnovani pokušaji da se na Moskvu prenese odgovornost za propast Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, saopštilo je rusko predstavništvo pri Severnoatlantskoj alijansi tokom zasedanja Saveta Rusija-NATO.

„Posebno smo skrenuli pažnju na realne rizike od daljeg zatezanja vojno-političke situacije u Evropi“, navedeno je u saopštenju.

Ruska delegacija je, takođe, naglasila da je neophodno ponašati se suzdržano.

Rusija je potvrdila da, „u planiranju mera za zaštitu ruskih bezbednosnih interesa u kontekstu istupanja SAD iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa“, ne namerava da razmešta „odgovarajuće naoružanje u Evropi i drugim regionima, dok god u njima ne budu razmeštane rakete srednjeg i kratkog dometa“.

„Pozvali smo zemlje Alijanse da daju isto saopštenje“, naglasilo je Predstavništvo Rusije pri NATO-u.

U Briselu je održano zasedanje Saveta Rusija-NATO na nivou stalnih predstavnika, na kome se razgovaralo o situaciji u vezi sa Sporazumom o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je nakon sastanka da Alijansa ne vidi nikakve znakove napretka u vezi sa Sporazumom o likvidaciji raketa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala