Maljkovićeva: Ana će igrati protiv Španije, makar i sa „pola ruke“... (video)

© AP Photo / Darko VojinovicAna Dabović
Ana Dabović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je danas da je gotovo nemoguće da Ana Dabović ne igra protiv Španije u polufinalu Evropskog prvenstva, uprkos tome što joj je u četvrtfinalu protiv Švedske „pukla kost“ na šaci.

Ana je otišla do Urgentnog centra da lekari preciziraju stanje, šta je to što može da se uradi. Sasvim sigurno je da neće biti potpuno fit. Njoj je pukla kost na šaci. Naš i lekarski tim u Urgentnom centru čine sve da je osposobe maksimalno za sutrašnju utakmicu“, rekla je Maljkovićeva novinarima na prijemu u Gradskoj skupštini.

Maljkovićeva je dodala da će Dabovićeva igrati, makar i sa „pola ruke“.

„Znate koliko je Ana bitna u našem timu. Poznavajući je, kao i svaku drugu devojku iz ekipe, gotovo je nemoguća varijanta da neće igrati, makar i sa pola ruke. Ona je nastavila utakmicu i juče do nekog momenta. Učinićemo sve da ona sutra bude što sposobnija da pomogne reprezentaciji“, rekla je Maljkovićeva koja se osvrnula i na sledećeg rivala.

„Večeras imamo trening, spremićemo se za Španiju, kao i za svaku drugu ekipu. Ne menjamo naš princip. Idemo iz utakmice u utakmicu i pripremamo se od protivnika do protivnika. Ekipa Španije je ubedljiv favorit, to govore njihovi rezultati. Stalno osvajaju medalje, igračice im igraju u najboljim svetskim ekipama i u ženskoj NBA ligi. Čeka nas izuzetno težak protivnik. Naša motivacija i naša želja je da kada se budemo sastale sa njima da ih već jednom pobedimo, jer to do sada nismo uradili. Da li ćemo uspeti, ne znam, ali sigurno znam da ćemo pokušati da pronađemo svako rešenje i način da dođemo do toga da ih pobedimo“, rekla je ona.

Maljkovićeva je rekla da je zadovoljna podrškom publike (6.450) koja je sinoć podržala srpski tim, prenosi Tanjug.

„Očekujem više ljudi sutra, ali se zahvaljujem publici na njihovom dolasku i u Zrenjanin i u Arenu sinoć. Uživamo da igramo pred što većim brojem ljudi, što su devojke već mnogo puta rekle“, zaključila je Maljkovićeva.

Polufinale između Srbije i Španije igra se sutra od 20.30 sati.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala