BIP se (ne) zatvara: Makedonci raskinuli ugovor

© Foto : Kompanija BIPBIP
BIP - Sputnik Srbija
Pratite nas
BIP za sada neće biti ugašen. Radnici su na odmoru do 16. jula, a u narednom periodu firmom će rukovoditi stečajni upravnik, javlja B92.

U narednom periodu intezivno će se tražiti strateški partner, jer je letnja sezona u jeku. Bivši zakupac, kompanija „M6 EDEN SRB“, odlazi iz Beograda.

Za B92 su potvrdili iz kompanije „M6 EDEN SRB“ da su oni odlučili da prekinu ugovor o poslovnoj saradnji sa A.D. BIP u stečaju.

„Verovali smo u mogućnosti razvoja jedne od najvećih pivara u regionu i sa entuzijazmom smo krenuli pre dve godine u obnovu. Pokušali smo da napravimo nešto pozitivno za Beograd, za Srbiju, da damo duh i život jednoj kompaniji, koja je 180 godina simbol Beograda. Nažalost, bez obzira na velika mesečna ulaganja, posvećenost i entuzijazam, nismo uspeli, jer sa ovim konceptom nema mogućnosti za uspeh. Ovo ne znači da ćemo se povući, jer Beogradu je potrebno kvalitetno pivo. Produžićemo u drugačijem smeru sa drugim konceptom. Mogući je početak ulaganja u budućnost sa novim projektima u Srbiji. Zahvaljujemo se svim subjektima“, izjavili su iz „M6 EDEN SRB“.

Oni su potvrdili da je od 01. jula 2019. godine započeo proces izmirivanja obaveza prema zaposlenima i prema svim poveriocima.

Reporter B92 razgovarao je i sa radnicima ove firme.

„Trenutno je 125 zaposlenih na odmoru do 16. jula, kada očekujemo nastavak proizvodnje. BIP će biti u stečaju. Imamo informacije da neće biti otpuštanja, već da se traži novi zakupac. Čuli smo da se tri firme interesuju: jedna je poznata po proizvodnji mesa, druga je iz Kragujevca, a treća je iz Apatina“, priča jedan od radnika, koji nije želeo da otkriva identitet.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala