Vučić čestitao Trampu Dan nezavisnosti SAD

© AP Photo / Andrew HarnikZgrada američkog Kongresa u Vašingtonu
Zgrada američkog Kongresa u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku američkom predsedniku Donaldu Trampu povodom Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država, u kojoj izražava želju za daljim napretkom SAD, kao i za bogatijim srpsko-američkim vezama.

Čestitku prenosimo u celosti:

„Ekselencijo, poštovani predsedniče,

Primite moje iskrene čestitke povodom Dana nezavisnosti — nacionalnog praznika Sjedinjenih Američkih Država, uz najbolje želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje svih njenih građana.

Svakog četvrtog jula građani SAD slave univerzalne vrednosti, ispisane u Deklaraciji o nezavisnosti, usvojenoj pre 243 godine. One su, kako ste Vi rekli, ključne vrednosti, koje čine američku naciju i čija snaga inspiriše i daje nadu, ali isto tako su važne i za sve one koji teže slobodi, jednakosti i prosperitetu.

U prethodnom periodu obeležili smo važne jubileje iz zajedničke istorije, podsećajući se na svetle primere našeg savezništva u velikim istorijskim trenucima. U smiraj Prvog svetskog rata, američki predsednik Vudro Vilson je rekao da su „načela za koja se Srbija viteški borila i zbog kojih je propatila u tom ratu, identična onima za koja se zalažu SAD.

​Uveren sam da i sada imamo priliku da odnose naših dveju zemalja, kroz razvoj političkog dijaloga i jačanje ekonomske i svake druge saradnje, vratimo na nivo istinskog partnerstva, kakvi su bili i kakvi treba da budu. Nadam se da je želja za jačim i bogatijim srpsko-američkim vezama obostrana i da ćemo se u budućnosti više podsećati na ono što nas povezuje.

Koristim ovu priliku i da zahvalim na podršci koju nam Sjedinjene Američke Države pružaju na evropskom putu, a posebno na podršci naporima koje Srbija čini da promoviše politiku mira i saradnje na zapadnom Balkanu, kao i nalaženju kompromisnog rešenja u okviru dijaloga sa Prištinom.

Uz nadu da ćete nas uskoro posetiti, kao i uz srdačne pozdrave, primite, ekselencijo, izraze mog dubokog uvažavanja“, navodi se u čestitki predsednika Vučića upućenoj predsedniku Trampu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala