Putin otkrio ključnu razliku između SAD i Rusije

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija se ne meša u poslove drugih zemalja i to je ključna razlika u odnosu na Sjedinjene Američke Države i na niz njihovih saradnika, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu za italijanski list „Korijere dela sera“.

„Optužbe protiv Rusije za mešanje u američke izbore su vrhunac apsurda. Opšte je poznato kako se sve to završilo — ni sa čim, sa neuspehom“, objasnio je Putin.

Prema njegovim rečima, odsustvo zavere potvrđeno je i nalazima komisije američkog specijalnog tužioca Roberta Milera:

„Nisu uspeli da prikupe činjenice, samo zato što one i ne postoje“.

„Interesantno je da su sankcije, nametnute našoj zemlji pod izgovorom ovih optužbi, još uvek na snazi. Iste vrste je i buka oko ruskog mešanja u izborne procese u Evropskoj uniji. To je objavljeno neposredno pred izbore za Evropski parlament. Činilo se da su u pitanju bili pokušaji da se Evropljanima unapred predloži da je upravo ’zlokobno mešanje Rusije‘ bilo razlog za loše rezultate pojedinih političkih snaga“, istakao je ruski lider.

„Ali, glavni cilj njihovih autora ostao je isti: nastavak satanizacije Rusije u očima građana Evropske zajednice“, dodao je Putin.

„Želim da budem veoma jasan: mi se nismo mešali i ne nameravamo da se mešamo u unutrašnje poslove ni zemalja Evropske unije ni drugih zemalja sveta. To je naša ključna razlika u odnosu na Sjedinjene Američke Države i neke od njihovih saveznika koji su, na primer, podržali državni prevrat u Ukrajini u februaru 2014. godine“, naglasio je Putin.

Putin će u četvrtak biti u poseti Apeninima, tokom koje će razgovarati sa predsednikom Italije Serđom Matarelom, premijerom Đuzepeom Konteom i susresti se sa papom Franjom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala