Neće uspeti! Vulin o odluci Prištine da zabrani zvaničnicima Srbije ulazak na Kosovo

© Ministarstvo odbraneAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zabrana ulaska zvaničnicima Srbije na prostor AP Kosovo i Metohije je još jedan je dokaz da rukovodstvo u Prištini beži od dijaloga po svaku cenu, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin i poručio da niko ne može da prekine vezu između Srba na KiM i njihove Vlade i predsednika.

„Nakon što su doživeli fijasko sa pokušajima da nateraju Srbe da kupuju švercovanu robu iz kamiona, sada pokušavaju da kazne Srbe tako što će im zabraniti ili što će im prekinuti vezu njihovim državnim rukovodstvom", naveo je Vulin, komentarišući odluku privremenih institucija Prištine da zabrane ulazak srpskim zvaničnicima na KiM.

On je naglasio da Priština neće uspeti ništa da uradi ni ovaj put.

„Ovo nije politika, ovo je odmazda, ovo je pokušaj da svoj bes iskale na Srbima sa prostora KiM, pokušavajući da prekinu svaku vezu imeđu njih, Vlade Srbije i njihovog predsednika. To jednostavno neće biti moguće, nije moguće, nikada u tome nisu uspeli, neće uspeti ni ovaj put“, rekao je Vulin.

On je ukazao i na to da je ovo test za novu briselsku administraciju — da li su u stanju da ostvare svoj autoritet i obezbede, bar elementarno, kretanje ljudi, kada već nisu uspeli da obezbede kretanje robe.

„Nadam se da će nova briselska administracija napustiti onu praksu saopštenja u kojima se ističe da obe strane treba da se uzdrže i u kojima stalno pokušavaju da izjednače Srbiju sa samoproglašenim šiptarskim rukovodstvom“, izjavio je Vulin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala