Kventin Tarantino najavio kraj karijere

© AFP 2023 / ALBERTO PIZZOLIKventin Tarantino u Kanu
Kventin Tarantino u Kanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Film „Bilo jednom u Holivudu“ mogao bi biti i poslednji umetnički film u stvaralačkoj karijeri Kventina Tarantina, piše magazin „Dži kju“.

„Mislim da sam, što se tiče filmova namenjenih prikazivanju u bioskopima — došao do kraja puta“, citira časopis „Dži kju“ 56-godišnjeg Tarantina:

„ Vidim sebe kako pišem knjige ili pozorišne komade. Jednostavno, smatram da sam svetu filma dao sve što sam mogao“, izjavio je Tarantino.

Kako navodi „Dži Kju“ — Tarantino je u prošlosti više puta razmišljao o završetku stvaralačke karijere i postavljao je sebi zadatak da snimi tačno deset filmova. „Bilo jednom u Holivudu“ je njegovo deveto ostvarenje namenjeno prikazivanju u bioskopima.

Posle izlaska na velike ekrane filma „Prokletnici“ 2009. godine, Tarantino je u šali rekao da njegov odlazak iz kinematografije može da se desi i ranije, ako kritičari i publika oduševljeno prihvate film „Bilo jednom u Holivudu“.

„Ako bude dobro prihvaćen, verovatno neću ići do broja 10. Možda se zaustavim upravo sada“, prenosi časopis Tarantinove reči.

Bred Pit, koji igra u filmu „Bilo jednom u Holivudu“, izjavio je za „Dži Kju“ da režiser ne blefira.

„Mislim da je smrtno ozbiljan. Iskreno — žalim zbog toga, ali on često razmišlja o trenutku u kome će osetiti da mu je vreme da završava sa režiserskim poslom“, smatra Pit.

Svetska premijera filma „Bilo jednom u Holivudu“ održana je na Kanskom festivalu. Radnja filma se odvija u Los Anđelesu 1969. godine. Film prati priču bivših zvezda televizijskih vesterna Rika Daltona i Klifa Bata (Leonardo Dikaprio i Bred Pit). Glavni zaplet u filmu je smešten u pozadini događaja koji su u vezi sa bandom Čarlsa Mensona i sa ubistvom supruge Romana Polanskog, glumice Šeron Tejt (ulogu tumači Margot Robi).

Kventin Tarantino je postao svetski poznat posle izlaska filma „Petparačke priče“ 1994. godine. Među njegovim radovima su i filmovi „Ulični psi“ (1992.), „Džeki Braun“ (1997.), „Kil Bil“ (2003. i 2004.), „Prokletnici“ (2009.) i „Đangova osveta“ (2012.).

Čak šest njegovih filmova se nalazi na spisku „Sto najboljih filmova svih vremena i nacija“, u izboru časopisa „FHM“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala