Glavna urednica Sputnjika najbolji menadžer za medije u Rusiji

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaMargarita Simonjan
Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Margarita Simonjan, glavna urednica MIA „Rusija sevodnja“, čiji deo su i Sputnjik i televizija RT, dobila je veliku državnu nagradu u oblasti medijskog biznisa „Medijski menadžer Rusije — 2019“.

Visoku ocenu novinarskog društva dobili su socijalni projekti medija čija je ona glavna urednica. Između ostalih, to su „Sputnjik Pro“, koji objedinjuje stručnjake u medijskoj sferi u državama postsovjetskog prostora i projekat „Nađi me mama“ — kojim se pomaže deci bez roditelja da pronađu novu porodicu.

Među aktivnostima RT za koje su nagrađeni, nalaze se projekti #NeOdinNaOdin — o ljudima koji godinama ne mogu da dobiju rusko državljanstvo, zbog birokratskih procedura i „Dalje ćemo dejstvovati mi“, koji pomaže onima koji su se našli u problemu.

Aktivno učešće Simonjanove u sudbini novinara Ivana Golunova takođe je uticalo na odluku eksperata medijskog biznisa da joj dodele glavnu nagradu.

Prvi put u istoriji glavnu nagradu su dobila dva lica — osim Simonjanove, nagradu je dobio i režiser i producent Fjodor Bondarčuk.

Nagradu „Medijski menadžer Rusije — 2019“ dobila je zamenica glavne urednica MIA „Rusija sevodnja“ Natalija Loseva. Ona je dobila nagradu u kategoriji „Socijalni mediji“, koja se dodeljuje „za inkorporaciju tehnologija dodatne i virtuelne realnosti u praksi rada zajedničke informacione agencije i stvaranja inovacionog novinarskog proizvoda“.

„Zahvalna sam agenciji za mogućnost da radim inovacione proizvode, a svom timu sam zahvalna za inteligenciju, otvorenost i hrabrost. Nadam se da ćemo doneti korist i kompaniji, i profesiji, i zemlji“, rekla je Loseva na ceremoniji nagrađivanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala