Američki general otkrio plan SAD ako dođe do nuklearnog rata

© Depositphotos.com / CurraheeshutterNuklearna eksplozija
Nuklearna eksplozija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Načelnik Generalštaba Ratnog vazduhoplovstva SAD Dejvid Goldfejn otkrio je detalje američkog plana koji stupa na snagu u slučaju da dođe do nuklearnog rata, prenosi portal „Difens mejven“.

Goldfejn je naglasio da u takvom slučaju prvo treba da pozove Toda Voltersa, šefa Evropske komande Oružanih snaga SAD, nakon čega će „odjednom“ snage SAD i NATO početi sa forsiranim kontranapadom, uključujući i „upotrebu lovaca, bombardera, aviona-tankera, sredstava za izviđanje, kao i sajber, kosmičke i specijalne operacije“.

Prema rečima generala Goldfejna, nakon toga, on treba da se poveže sa šefom američke komande Terensom O’Šonesijem, kako bi se pružio odgovor i na američkoj teritoriji.

Protivrakete kopnenog baziranja će biti spremne da odbiju raketni napad i da otkriju, među lažnim ciljevima, pravu bojevu glavu. Nakon toga, na završnoj etapi će biti iskorišćena nuklearna podmornica, koja će izvesti razorni udar ispod vode.

Treći kontakt Goldfejna će biti šef Strateške komande SAD Džon Hajten. On će morati da kaže kakav nuklearni napad će biti potreban za „obuzdavanje“ protivnika.

„Svaka od ovih misija je ’sigurna pobeda‘ i svaka od njih treba da bude istovremeno pokrenuta“, citira Goldfejna portal specijalizovan za vojna pitanja „Difens mejven“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala