Vučić o Engelovim porukama sa sastanka

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nadam se da će poruke Eliota Engela u Prištini doprineti stvaranju uslova za nastavak dijaloga, rekao je predsednik Aleksandar Vučića posle razgovora u Beogradu sa američkim kongresmenom.

Vučić je preneo i da mu je Engel rekao da to što je veliki prijatelj Albanaca ne znači da ne želi da bude i prijatelj Srba, navodi Tanjug.

„Nadam se da ćemo to u budućnosti moći i da vidimo“, rekao je predsednik Vučić na vanrednoj pres-konferenciji povodom situacije sa snabdevanjem na severu KiM.

Vučić je rekao da su on i Engel tokom današnjih razgovora izneli potpuno različite pozicije po pitanju odnosa prema KiM, ali da su imali korektan razgovor.

„On je jedan od najznačajnijih zagovornika nezavisnosti Kosova i protagonista nezavisnosti Kosova. Govorili smo koliko je važno da nastavimo razgovore i dijalog i da je to važno za dobre srpsko-albanske odnose i stabilnost u celom regionu. Nadam se da će njegove poruke u Prištini doprineti ubrzanom stvaranju uslova za nastavak dijaloga“, kazao je Vučić.

Videćemo, dodaje, da li je to realno.

„Ali, što pre nastavimo dijalog, to će doprineti smanjivanju tenzija na celom KiM, a to je od značaja za sve nas i da te tenzije budu dramatično niže nego što je to slučaj danas“, naglasio je predsednik.

Civilizovano o braći Bitići i NATO agresiji

Vučić je rekao da je sa Engelom razgovarao i o drugim temama, od slučaja braće Bitići do NATO agresije.

„Razgovarali smo svako iz svog ugla, ali na civilizovan način“, rekao je Vučić.

On je istakao da je važno da Srbija održava kontakte sa Odborom Kongresa SAD za spoljne poslove i Engelom lično.

Predsednik Odbora Kongresa SAD za spoljne poslove Eliot Engel jedan je od najaktivnijih i „najtvrđih“ albanskih lobista u Vašingtonu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala