Šojgu: Što pre vratiti u stroj podmornicu

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Sergej Šojgu stigao u Severomorsk
Ministar odbrane Sergej Šojgu stigao u Severomorsk - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu naredio je tokom svoje posete Severomorsku da u najkraće vreme poprave podmornicu u kojoj je izbio požar.

„Šojgu je dao zadatak komandi flote da zajedno sa predstavnicima industrije u najkraćem roku izrade i realizuju mere za hitnu popravku i vraćanje u rad podmornice“, navodi se u saopštenju pres-službe Ministarstva odbrane.

Saopšteno je i da će uskoro biti objavljena imena 14 poginulih mornara, naglasivši da se radi o 7 kapetana I klase, 3 kapetana II klase, 2 kapetana III ranga, poručniku i potpukovniku medicinske službe.

Šojgu je po naređenju predsednika Vladimira Putina doputovao u Severomorsk, gde je održao sastanak sa članovima komisije za otkrivanje uzroka požara na podmornici.

Kako je saopštio ministar odbrane, mornari su se poneli junački u kritičnoj situaciji. Iz odeljenja zahvaćenog požarom prvo su evakuisali civilnog predstavnika industrije, zatvorili za njim otvor kako bi sprečili širenje vatre po čitavoj podmornici, a sami se do kraja borili za opstanak broda.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je 1. jula u ruskoj naučno-istraživačkoj podmornici došlo do požara koji je odneo živote 14 mornara. Istražni komitet Rusije je počeo proveru u vezi sa svim okolnostima pogibije mornara. Putin je u utorak naložio ministru odbrane Sergeju Šojguu da lično ode u Severomorsk i sasluša izveštaje o uzrocima incidenta, kao i da pomogne i pruži podršku porodicama poginulih mornara. Šojgu je jutros stigao u Severomorsk, gde je održao sastanak sa članovima komisije za utvrđivanje uzroka požara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala