Ruska vojska prati kretanje brodova NATO-a u Crnom moru

CC BY-SA 2.0 / Flickr / L(Phot) Paul Hall / Grupa brodova NATO-a, razarač „Dankan“, fregata „Regele Ferdinand“ i minolovac „Lupu Dinesku“, tokom patrole na Crnom moru
Grupa brodova NATO-a, razarač „Dankan“, fregata „Regele Ferdinand“ i minolovac „Lupu Dinesku“, tokom patrole na Crnom moru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska vojska prati kretanje engleskog razarača „Dankan“ i kanadske fregate „Toronto“, koji su juče ušli u Crno more, saopštio je ruski Centar za upravljanje odbranom.

Nadzor se vrši sa malog protivpodmorničkog broda „Kasimov“ i patrolnog broda „Pitljivi“, precizira se u saopštenju.

Osim toga, u određenim područjima na dužnosti su avioni pomorske avijacije, obalski raketni sistemi „Bal“ i „Bastion“, a organizovano je i radio-elektronsko praćenje.

„Dankan“ i „Toronto“ su ratni brodovi NATO-a koji se šalju u Ukrajinu kako bi učestvovali u vojnim vežbama „Morski povetarac 2019“ (Sea Breeze). Ranije je u istu svrhu u vode Crnog mora ušao razarač američke mornarice „Karni“.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ranije je istaklo da je održavanje tih manevara opasna ideja koju će Moskva tretirati „na odgovarajući način“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala