Putin: Rusija otvorena za uspešnu saradnju sa državama na osnovu jednakosti

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin na samitu G20 u Osaki
Predsednik Rusije Vladimir Putin na samitu G20 u Osaki - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je zainteresovana za uspešan rad sa zemljama i otvorena za obostrano korisnu saradnju na osnovu jednakosti i nemešanja u unutrašnje poslove, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na svečanosti primanja akreditacija 18 novih ambasadora stranih zemalja u Kremlju.

„Imamo važnu i odgovornu misiju — da pomažemo razvoju odnosa između država koje predstavljate i Rusije. Nadam se da će pitanja promovisanja političkog dijaloga, ekonomskih, humanitarnih i drugih veza uvek biti u vašem centru pažnje. Iskreno smo zainteresovani da ovaj rad bude uspešan i, naravno, pružićemo sveobuhvatnu podršku svim vašim korisnim inicijativama“, rekao je Putin.

„Napominjem da je Rusija otvorena za obostrano korisnu saradnju sa svim državama, bez izuzetka, na principu jednakosti i uzimanja u obzir interesa drugih, nemešanja u unutrašnje poslove i striktnog poštovanja međunarodnog prava“, naglasio je ruski predsednik.

Komentarišući situaciju u Avganistanu, Putin je rekao da Rusija namerava da pomaže u rešavanju situacije u Avganistanu i da se zalaže za prekid oružanog sukoba.

„Ove godine obeležavamo stogodišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Avganistanom, pomažemo u uspostavljanju mirne i nezavisne avganistanske države bez terorizma i narko-kriminala. Zalažemo se za okončanje vojnog sukoba u Avganistanu i pokretanje inkluzivnog dijaloga koji uključuje širok spektar javnih i političkih snaga“, istakao je Putin.

On je dodao da Rusija namerava da nastavi da pomaže tom procesu zajedno sa partnerima iz moskovskog formata i kontakt-grupe ŠOS-Avganistan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala