Putin saopštio šta je najvažniji zadatak civilizacije

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Za dalji razvoj civilizacije potrebno je naći balans između tehnološkog razvoja i očuvanja prirode, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

„Najvažniji civilizacijski zadatak jeste zaštita planete od ekološke i klimatske degradacije“, rekao je Putin na forumu „Razvoj parlamentarizma“.

Šef države je naglasio da traganje za balansom između tehnologije i ekosfere ne znači odbacivanje progresa. Putin je dodao da ogromna uloga u konsolidaciji napora države i naroda u rešavanju zajedničkih problema pripada parlamentarnom društvu.

On smatra da će razvoj tehnologija uticati na politiku, otvoriti nove mogućnosti za širenje neposredne demokratije, ali da ipak treba imati na umu da je glavni izvor vlasti narod.

Putin priznaje da tehnologije — veštačka inteligencija, društvene mreže, rad sa velikim podacima mogu odigrati ogromnu pozitivnu ulogu u povećanju transparentnosti i demokratizaciji društveno-političkog života, u jačanju demokratskih institucija. Ipak, ruski lider smatra da je to moguće samo ako budemo svesni da „digitalizacija“ ne može zameniti slobodu i da je narod uvek izvor vlasti, da je upravo čovek njegova glavna baza.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala