Putin čestitao Lukašenku Dan nezavisnosti

© Sputnik / Sergeй Bobыlev / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Rusije, Belorusije i Tadžikistana, Vladimir Putin, Aleksandar Lukašenko i Emomali Rahmon
Predsednici Rusije, Belorusije i Tadžikistana, Vladimir Putin, Aleksandar Lukašenko i Emomali Rahmon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin je u čestitki lideru Belorusije Aleksandru Lukašenku povodom Dana nezavisnosti zemlje, koji se 2019. godine poklapa sa 75. godišnjicom oslobođenja od nacističkih okupatora, naglasio da su veze bratskog prijateljstva ključne za snagu rusko-beloruskih odnosa.

Putin je napomenuo da Rusi i Belorusi „sveto poštuju sećanje na hrabrost i junaštvo onih koji su u teškim ratnim godinama ustali u odbranu Otadžbine“.

„Važno je da veze bratskog prijateljstva i uzajamne pomoći, koje su nam ostavili očevi i dedovi, i danas predstavljaju garanciju snage rusko-beloruskih odnosa“, navodi se u telegramu na sajtu ruskog predsednika.

Putin je u čestitki izrazio uverenje da će dve zemlje nastaviti da razvijaju konstruktivnu bilateralnu saradnju u svim oblastima, kao i uzajamno korisne integracione procese u okviru Savezne Države Rusije i Belorusije i na evroazijskom prostoru, dodaje pres-služba Kremlja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala