„Propaganda paranoičnog parazita“! Dodik žestoko odgovorio Švarcu Šilingu

© Sputnik / Olivera IkodinovićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik odgovorio je na poruku bivšeg visokog predstavnika u BiH Kristijana Švarca Šilinga, koji je u autorskom tekstu, uz žestoke optužbe protiv lidera RS, zatražio i njegov opoziv.

Dodik je rekao da je Kristijan Švarc Šiling profesionalni srbofob i međunarodni politički parazit, koji je svoju karijeru u Sarajevu, uz veliku apanažu, gradio na pokušaju centralizacije BiH i još tada je prepoznat kao bošnjački lobista koji je sve radio na štetu Srba i Republike Srpske.

Kidišu na Srpsku i prave kaljugu

Dodik je rekao da su „visoki predstavnici, pa tako i Švarc Šiling, međunarodni mešetari koji su svojim nametanjima od BiH napravili kaljugu, kršeći Dejtonski sporazum, te da zato nemaju pravo da morališu i drže lekcije bilo kome“.

„Pogotovo to pravo nema Švarc Šiling koji je za svog mandata otvoreno lobirao za bošnjačku stranu, stavljajući na tapet Republiku Srpsku, držeći isprazne lekcije i kidišući na sveukupne srpske interese“, konstatovao je Dodik.

Mešetar radi po narudžbini

On je ocenio da „insinuacije i optužbe na štetu Republike Srpske tog istrošenog međunarodnog mešetara, koji radi po narudžbini, predstavljaju stereotip određenih međunarodnih krugova“.

„To je daleko od realnosti i predstavlja antisrpsku propagandu paranoičnog političkog parazita Švarca Šilinga, specijalca za fabrikovanje intriga, kleveta i uvreda na račun srpskog naroda i Republike Srpske, čije su godine jedina prepreka da se o njemu kaže sve što zaslužuje“, naglasio je Dodik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala