Ponovo rade prodavnice na severu Kosova

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICRoba široke potrošnje iz Srbije se i dalje nalazi u prodaji na KiM
Roba široke potrošnje iz Srbije se i dalje nalazi u prodaji na KiM - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prodavnice na severu Kosova i Metohije, koje su u znak protesta zbog trgovinske blokade i taksi dva dana bile zatvorene, od danas ponovo rade.

Predstavnici Udruženja privrednika na severu KiM sinoć su postigli dogovor da prodavnice, apoteke i ugostiteljski objekti, koji su prethodna dva dana bili zatvoreni, od danas ponovo počnu da rade.

Direktor KBC Kosovska Mitrovica Milan Ivanović rekao je da je situacija u tom zdravstvenom centru zabrinjavajuća, ali da se sa nadležnim ustanovama, Ministarstvom zdravlja, Kancelarijom za KiM i Republičkim fondom čine napori da se snabdevanje normalizuje, što je u ovim uslovima teško.

Kako je rekao za RTS, pacijenti mogu da budu adekvatno zbrinuti, ali nema pojedinih rastvora, anestetika i antibiotika.

„Očekujemo da će se stanje poboljšati u narednim danima i da ćemo moći da radimo na uobičajeni način“, rekao je Ivanović, prenosi Tanjug.

On je rekao da alternativu u snabdevanju ne onemogućavaju samo Priština i kosovska policija, već i Kfor i Euleks, koji „učestvuju u zarobljavanju naših kamiona sa hranom i lekovima i izlaze iz okvira svoje misije, što produbljuje problem“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala