Naoružani napadač upao u Patrijaršiju, stigao do patrijarhovih vrata

CC BY-SA 3.0 / Vikipedija / Beogradska patrijaršija
Beogradska patrijaršija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Patrijarh Irinej izjavio je danas da nimalo nije bilo prijatno kada je bivši crkvenjak upao u zgradu Patrijaršije i zatražio 200.000 evra, a iz patrijarhovog kabineta za Tanjug dodaju da je situacija bila ozbiljna, da je upao u prostoriju do patrijarhovih vrata i da su pregovori sa napadačem trajali više od jednog sata.

„Ne znamo da li je bio pri sebi, lično ne znam koji je bivši crkvenjak u pitanju. Policija je bila i obavila posao. Bitno je da se sve dobro završilo“, rekao je patrijarh za beogradske medije.

Tanjugu je u kabinetu objašnjeno da je naoružani muškarac upao u prostoriju koja se nalazi do patrijarhove, a na kojoj piše „blagajna Hrama“ i to je, kako kažu, verovatno privuklo napadača.

„On nije znao da tu nema novca, da je reč o knjigovodstvu i da u kancelariji sede dva službenika zatrpana papirima“, kazali su u kabinetu.

Prenose da je posle poziva policiji došlo mnogo specijalaca, da je hodnik bio blokiran, a da su pregovori trajali više od jednog sata. Policija je sve vreme nastojala da smiri situaciju, rečeno je u kabinetu patrijarha, gde još uvek sabiraju utiske od ovog događaja i kažu da je posebno strašno što se on dogodio usred dana.

Bivši crkvenjak B. L. (42) upao je danas oko podne u Patrijaršiju i za taoce uzeo dvojicu službenika Patrijaršije.

Uz pretnju pištoljem od Crkve je tražio da mu isplati 200.000 evra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala