Moskva ne želi da plati Savetu Evrope za vreme kad nije učestvovala u radu

© Foto : Candice Imbert / © Council of EuropeZasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope
Zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska isplata članarina u Savet Evrope za 2017-2018. godinu ostaje pod znakom pitanja, saopštio je predsednik komiteta Državne dume za međunarodne poslove Leonid Slucki.

„Koliko znam mehanizam Ministarstva finansija, mi ćemo platiti za ovu godinu kada smo se vratili, ali nećemo za godine našeg odsustva iz Saveta Evrope. Zašto da platimo?“, rekao je Slucki.

Slucki je podsetio da je 2017-2018. godine ruska delegacija radila „vrlo ograničeno“ u službama Saveta Evrope. Između ostalog, ona nije učestvovala u izboru skoro 70 odsto sudija Evropskog suda za ljudska prava i glavnog komesara za ljudska prava.

Uostalom, po pitanju duga tačka još nije postavljena. Na jesen 2019. godine u Moskvu bi mogla da dođe Marija Pejčinović Burić, novi generalni sekretar Saveta Evrope. Tada će dve strane i razmeniti mišljenja o tom problemu i mogle bi se dogovoriti.

Juče je portparol generalnog sekretara SE Denijel Holtgen saopštio da je Rusija platila članarinu Savetu Evrope za 2019. godinu u visini od 33 miliona evra. On je tada rekao da je Rusija dužna još 55 miliona evra za 2017. i 2018. godinu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala