Milačić u Moskvi: Ne može režim da uvede toliko sankcija koliko mi možemo da volimo Rusiju

© Prava Crna GoraMarko Milačić i Marko Đurić u Moskvi
Marko Milačić i Marko Đurić u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić boravi na drugom Forumu parlamentarizma i globalnih izazova koji se održava u Moskvi, saopštila je Prava Crna Gora.

„Čast mi je što sam dobio zvaničan poziv Državne dume Rusije da učestvujem na događaju koji je otvorio ministar spoljnih poslova Ruske Federacije gospodin Lavrov, ali i na događaju na kojem govori predsednik Rusije Vladimir Putin“, istakao je Milačić.

Ovakvi događaji su prilika da se na visokom i zvaničnom nivou prezentuje stanje u našoj državi, ali i još važnije: da zajedno sa ostalim mladim predstavnicima zemalja iz našeg regiona, misleći prevashodno na Crnu Goru, Republiku Srpsku i Srbiju — pošaljemo poruke sloge i zajedništva, dodao je Milačić.

„Nažalost, crnogorsko-ruski odnosi su odavno dotakli istorijsko dno, isključivo zahvaljujući arogantnom režimu Mila Đukanovića, koji je potpuno okrenuo leđa dojučerašnjim prijateljima uz redovne otrovne strelice ka zvaničnoj Moskvi. Mudra državna politika nije politika zaoštravanja i sankcija, već povezivanja i stvaranja mostova mira“, rekao je Milačić.

Upravo zato je na nama, na mlađoj generaciji političara iz regiona, a pogotovo na nama iz Crne Gore, da damo maksimalan doprinos i napor da dođe do normalizacije tih odnosa, dodao je Milačić.

„Ne može režim u Crnoj Gori da uvede toliko sankcija zvaničnoj Moskvi, koliko mi možemo da volimo bratsku Rusiju“, zaključio je Milačić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala