Haftarova vojska uništila glavni štab upravljanja dronovima u Tripoliju

CC BY-SA 2.0 / Rob Schleiffert / MiG-23Avioni MiG-23 i avion Su-22 na aerodromu Mitiga u Libiji 2009.
Avioni MiG-23 i avion Su-22 na aerodromu Mitiga u Libiji 2009. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Međunarodni libijski aerodrom „Mitiga“ u prestonici Libije izjavio je da prekida avionski saobraćaj zbog bombardovanja. Vojska generala Halife Haftara je saopštila da je uništila glavni štab upravljanja dronovima u Tripoliju.

„Avionski saobraćaj na aerodromu „Mitiga“ je prekinuo da funkcioniše, zbog vazdušnog napada na aerodrom, koji se nedavno desio“, navodi se u saopštenju pres-službe aerodroma na njihovom profilu na Fejsbuku.

Zvanični predstavnik Libijske nacionalne armije Ahmed el Mismari je napisao na svom profilu na Tviteru da je avijacija generala Halife Haftara uništila glavni štab upravljanja dronovima u vazdušnoj bazi „Mitiga“.

Komandant Libijske nacionalne armije maršal Halifa Haftar je 4. aprila naredio svojim snagama da počnu ofanzivu na Tripoli kako bi se „oslobodio od terorista“. Mediji su saopštili da su jedinice Libijske armije preuzele kontrolu nad gradovima Garjan i Surman, južno od glavnog grada Libije. Sa druge strane, premijer vlade nacionalnog jedinstva u Tripoliju Fajez Saradž naredio je da se, ukoliko bude potrebno, upotrebi sila, nakon saopštenja da je Libijska nacionalna armija uspostavila kontrolu nad gradovima južno i zapadno od Tripolija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala