Đurić u Moskvi razgovarao sa predstavnicima više država

© Tanjug / Tanja ValičDirektor Kancelarije za KiM Marko Đurić
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić sastao se danas u Moskvi, na marginama međunarodnog foruma „Razvoj parlamentarizma“, sa državnim i stranačkim predstavnicima velikog broja zemalja, sa kojima je razgovarao o produbljivanju bilateralnih političkih i ekonomskih odnosa, kao i o širokom spektru geopolitičkih tema.

Đurić je razgovarao sa visokom zvaničnicima Rusije, Belorusije, Severne Koreje, Etiopije, Belizea i Mozambika, koji su izrazili veliku zainteresovanost za nastavak izgradnje odnosa sa Srbijom i Srpskom naprednom strankom.

Kako je saopštila SNS, u razgovorima je postignuta saglasnost da se savremeni politički odnosi u svetu moraju graditi uz poštovanje principa suverenosti država i u duhu prijateljstva i ravnopravnosti.

Đurić je istakao da je politika Srbije danas upravo rukovođena tim principima i fokusirana na ekonomski i demokratski razvoj, te da je strateško opredeljenje predsednika Aleksandra Vučića stvaranje stabilnih regionalnih odnosa i mirno prevazilaženje sporova i nesuglasica.

Srbija je, kako je istakao Đurić, zahvaljujući predsedniku Vučiću danas slobodna i nezavisna država, sa pravom da suvereno odlučuje sa kim će izgrađivati odnose i prijateljstva.

Trodnevni međunarodni forum „Razvoj parlamentarizma“ okupio je predstavnike 145 država i međunarodnih organizacija, kao i zvaničnike velikog broja stranaka iz svih delova sveta.

Na agendi skupa bila je široka lepeza tema, od međunarodne bezbednosti, preko digitalne ekonomije i uloge medija u kreiranju političkih procesa, do uloge međunarodnih parlamentarnih institucija u savremenom svetu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala