Bugarski evroposlanik: Podela mesta u EU kao ponašanje na buvljaku

© Jean-Francois BadiasČlanovi Evropskog parlamenta tokom glasanja za predsednika
Članovi Evropskog parlamenta tokom glasanja za predsednika   - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanik Bugarske u evropskom parlamentu iz stranke VMRO-BND Angel Džambaski komentarisao je izbore za predsednika Evropskog parlamenta i tu proceduru opisao kao „sramnu trgovinu”.

Prema rečima bugarskog političara, ključne pozicije raspodeljuju se među starim članovima udruženja i to je licemerje. On smatra da „posetioci buvljaka imaju mnogo poštenije razgovore od onih koji su ranije govorili jedni protiv drugih, a sada se dogovaraju o funkcijama“, rekao je on za televiziju BNT.

„Oni jednostavno dele funkcije među ljudima iz Zapadne Evrope, iz starih država (članica), a iz Centralne ili Istočne Evrope nema nikog. Sve u svemu, ovo je ogromno licemerje”, naglasio je Džambaski.

Ranije je bugarski parlamentarac nazvao pregovore o izboru za predsednika ključnih organa EU besramnim i neprincipijelnim. Prema njegovim rečima, ono što se sada dešava jasno pokazuje da se niko ne bori za političku ideju, već za pozicije.

„Pre samo mesec dana ove stranke i njihovi ’vodeći kandidati‘ imitirali su međusobnu borbu, a danas besramno ponovno međusobno pregovaraju kako bi dobili fotelju u Briselu za svakog od tih kandidata. Ispostavlja se da nema nikakvog značenja za koga su glasali građani zemalja-članica Evropske unije: za stranke iz Evropske narodne partije, Alijansu socijalista i demokrata ili za Zelene. Zato što će na kraju dobiti sve odjednom”, rekao je ranije Džambaski.

Ranije je predstavnik Bugarske, lider evropskih socijalista Sergej Stanišev napisao na svojoj stranici na Fejsbuku da povlači svoju kandidaturu za izbore za predsednika Evropskog parlamenta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala