Vučić uputio pismo saučešća Putinu povodom žrtava poplava

© Sputnik / Vladimir Smirnov / Uđi u bazu fotografijaPripadnici Ministarstva za vanredne situacije donose vodu za piće stanovnicima poplavljenih naselja u Irkutskoj oblasti
Pripadnici Ministarstva za vanredne situacije donose vodu za piće stanovnicima poplavljenih naselja u Irkutskoj oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća predsedniku Rusije Vladimiru Putinu povodom žrtava poplava u Irkutskoj oblasti, navodeći da je Srbija, u okviru svojih mogućnosti, spremna da pomogne.

„Primite iskreno saučešće zbog žrtava velikih poplava koje su pogodile Irkutsku oblast. Molim Vas da porodicama poginulih, kao i onima koji tragaju za svojim najbližima, prenesete izraze dubokog saosećanja, a povređenim najbolje želje za brz oporavak“, naveo je Vučić, prenosi Tanjug.

On je stanovnicima oblasti pogođenoj poplavama uputio reči ohrabrenja i podrške da se izbore sa posledicama prirodne katastrofe.

„Srbija je spremna da, u okviru svojih mogućnosti, pomogne, jer ono što imamo uvek možemo da od srca podelimo sa prijateljima“, naveo je predsednik u pismu.

On je istakao da Srbija ne zaboravlja da su joj, kada je pre pet godina bila pogođena katastrofalnim poplavama, pomogli i prijatelji iz Rusije.

Kako je naveo, Srbija će uvek duboko ceniti požrtvovanost ruskih spasilaca, koji su rizikujući svoje živote tada prvi pritekli u pomoć.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala