Šta je prevagnulo u korist Nemice?

Šta je prevagnulo u korist Nemice?
Pratite nas
Posle trodnevnih pregovora u Briselu je postignut dogovor da na čelo nove Evropske komisije dođe Nemica Ursula fon der Lajen. Tokom maratonskih razgovora, situacija se menjala iz časa u čas, a u igri su prethodno spominjani i vodeći kandidat Evropske narodne partije Manfred Veber i holandski socijalista Frans Timermans.

Posle trodnevnih pregovora u Briselu je postignut dogovor da na čelo nove Evropske komisije dođe Nemica Ursula fon der Lajen. Tokom maratonskih razgovora situacija se menjala iz časa u čas, a u igri su prethodno pominjani i vodeći kandidat Evropske narodne partije Manfred Veber i holandski socijalista Frans Timermans.

Šta je prevagnulo u korist Nemice? Kakva se politika od nje može očekivati? Zašto su pregovori išli tako teško i šta sve to govori o stanju u evropskim institucijama? Čemu Srbija može da se nada od nove ganrniture u Briselu?

U emisiji Sputnjik intervju o ovim pitanjima razgovaramo sa Suzanom Grubješić, generalnom sekretarkom Evropskog pokreta u Srbiji. Emisiju slušajte na talasima Radija Studio B ili onlajn na našem sajtu.

Emisiju uređuje i vodi Tanja Trikić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala