Trista ruskih sportista pod sumnjom Međunarodne antidoping agencije

© Sputnik / Grigory Sysoev / Uđi u bazu fotografijaMoskovska antidoping agencija
Moskovska antidoping agencija  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svetska antidoping agencija (VADA) sumnjiči 298 ruskih sportista za kršenje antidoping pravila, na osnovu podataka moskovske laboratorije, saopštila je pres-služba organizacije.

U ovom trenutku, od 298 ruskih sportista, 43 su testirani na doping, i postoji 150 uzoraka od njih. Na kraju provere je bio napravljen paket dokaza o kršenju antidoping pravila. U saopštenju VADA se naglašava da je organizacija dala međunarodnim sportskim federacijama prvi deo analiziranih podataka moskovske laboratorije. VADA je 18. juna predala veći deo podataka testiranih uzoraka moskovske laboratorije nezavisnom organu za kontrolu poštovanja anidoping pravila Atletiks Integriti Junit (AIU), koje je napravila Međunarodna atletska federacija (IAAF).

Ranije je generalni direktor Svetske antidoping agencije (VADA) Olivje Nigli saopštio da otkriveni podaci na osnovu provere moskovske laboratorije, ne treba da ometu reprezentaciju Rusije da nastupa na Olimpijadi 2020. godine u Tokiju.

VADA je 17. januara saopštila da su eksperti agencije uspešno dobili podatke iz baze Moskovske antidoping laboratorije i osnovne analitičke podatke, koje je laboratorija prikupila. Kasnije je objavljeno da je status usklađenosti RUSADA sa Svetskim antidoping kodeksom — zadržan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala