Sinđelić zatražio azil u Crnoj Gori

Aleksandar Sinđelić
Aleksandar Sinđelić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Državljanin Srbije Saša Sinđelić, svedok saradnik u procesu protiv optuženih za pokušaj terorizma u oktobru 2016. godine, zatražio je azil u Crnoj Gori.

Sinđelić je, kako je potvrđeno iz MUP-a Crne Gore, tom Ministarstvu podneo zahtev za međunarodnu zaštitu.

Taj zahtev će biti procesuiran u skladu sa odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranaca.

Kako su javili crnogorski mediji — Sinđelić je u Crnoj Gori uhapšen i određen mu je ekstradicioni pritvor.

Specijalni tužilac Milivoje Katnić potvrdio je da je Sinđelić u Crnu Goru ušao ilegalnim putem 17. juna i da je tvrdio da već duži vremenski period dobija konkretne pretnje da će biti ubijen.

Sinđelić je, kao svedok saradnik u procesu koji je vođen protiv optuženih za pokušaj terorizma i nasilne promene vlasti u Crnoj Gori, nekoliko meseci pre nego što im je izrečena prvostepena presuda, u emisiji „Ćirilica“ na televiziji „Hepi“ priznao da je njegovo svedočenje u podgoričkom sudu bilo lažno, te da je verodostojna jedino njegova izjava koju je, na samom početku procesa, dao u sudu u Beogradu.

Sve drugo, kazao je tada — bilo je na silu.

„Da nisam prihvatio da govorim sve ono što su u Tužilaštvu Crne Gore ’znali‘, ne bih večeras bio u ovoj emisiji“, rekao je Sinđelić za televiziju „Hepi“.

Tokom ovog postupka, opozicioni Demokratski front, čija su dvojica lidera, Andrija Mandić i Milan Knežević, takođe prvostepeno osuđeni za pokušaj nasilnog rušenja vlasti u Crnoj Gori, je obelodanio da je Sinđelić osuđen u Hrvatskoj na kaznu zatvora dugu 21 godinu, zbog ubistva i krađe traktora, koje je počinio 2002. godine u Vukovaru; i da je Hrvatska 1. juna 2017. godine uputila molbu Crnoj Gori za izručenje Sinđelića.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala