Ruska vojska: Nije bilo nikakve eksplozije gasa u podmornici

© Sputnik / Vadim Žernov / Uđi u bazu fotografijaOdavanje pošte posadi podmornice P-1 "Pravda"
Odavanje pošte posadi podmornice P-1 Pravda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Eksplozija gasa nije uzrok nesreće naučne podmornice, prokomentarisalo je Ministarstvo odbrane Rusije pisanja norveških medija.

„Zahvaljujući samopožrtvovanim akcijama posade, požar na podmornici je ugašen. Niko nije slao nikakva obaveštenja norveškoj strani u vezi sa ruskom naučno-istraživačkom podmornicom“, saopštilo je Misnistarstvo odbrane Rusije.

Ranije su Zapadni mediji javili da su norveške vlasti dobile obaveštenje od Rusije da je u podmornici ruske vojske, navodno, došlo do eksplozije gasa.

Direktor norveške Agencije za radijacionu i nuklearnu bezbednost Per Strend je izjavio da su ruski naučnici saopštili da je došlo do eksplozije gasa u aparatu.

„Mi smo izvršili proveru i nismo primetili visoki nivo radijacije u tom regionu“, rekao je Strend.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je 1. jula u ruskoj naučno-istraživačkoj podmornici došlo do požara koji je odneo živote 14 mornara.

Istražni komitet Rusije je počeo proveru u vezi sa svim okolnostima pogibije mornara.

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom u vezi sa nesrećom u naučnoj podmornici, kada je život izgubilo 14 osoba. On je zatražio od Šojgua da lično ode u Severodvinsk i upozna se sa uzrocima nesreće, a nakon toga i da ga izvesti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala