Radnje na severu Kosova od sutra ponovo rade

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICRoba široke potrošnje iz Srbije se i dalje nalazi u prodaji na KiM
Roba široke potrošnje iz Srbije se i dalje nalazi u prodaji na KiM  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik udruženja privrednika na severu KiM Radoš Petrović rekao je da je postignut dogovor da prodavnice, ugostiteljski objekti i apoteke, koje su prethodna dva dana bile zatvorene, od sutra ponovo počnu sa radom.

„Protest upozorenja je pokazao snagu, slogu i spremnost za borbu Srba na severu Kosova i Metohije“, saopšteno je posle sastanka privrednika sa severa KiM, a prenosi RTS.

„Pokazali smo snagu, jedinstvo; da ne mogu da nas slome i da nećemo da trpimo da se puca i napada na one koji vrše snabdevanje osnovnim životnim namirnicama. Svaki dalji pokušaj privremenih institucija iz Prištine naići će na još snažniji odgovor“, navedeno je u saopštenju.

„Pošto je ovo protest upozorenja, radnje na Severu, koje će od sutra raditi, biće zatvorene na mnogo duži period svaki sledeći put kada na nas ponovo budu pucali zato što vozimo mleko, brašno, zejtin ili novine na srpskom jeziku za srpski narod na severu Kosova i Metohije“, jasni su srpski privrednici.

© Foto : Ivan RadulovićDva kamiona s albanskom robom na sever KiM
Radnje na severu Kosova od sutra ponovo rade - Sputnik Srbija
Dva kamiona s albanskom robom na sever KiM

„Svesni smo da nas čeka dugotrajna borba, koja zahteva jedinstvo, trud, možda i žrtvovanje... Mi drugu zemlju nemamo i ovu našu ne damo nikom“, istaknuto je u saopštenju.

Privrednici su ponovo apelovali na međunarodnu zajednicu da konačno shvati dramatičnost situacije na severu Kosmeta i da reaguje kako bi pacifikovala privremene institucije Prištine, pre nego što se desi neki incident koji bi mogao stvari dovesti do tačke bez povratka.

Već dva dana prodavnice, lokali, apoteke, pekare i ostale radnje na severu Kosova i Metohije su zatvorene. Vlasnici tih radnji na taj način podigli su svoj glas protiv trgovinske blokade i takse od 100 odsto koju su privrmene institucije iz Prištine uvele na robu iz centralne Srbije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala