Dodik: Vojska neće ići na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom

© Srna / Snežana SamardžijaMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da BiH neće fizički zatvarati granice prema Srbiji i Crnoj Gori, kako se to navodi u zaključku Saveta ministara u tehničkom mandatu, kojim se od ministarke odbrane Marine Pendeš traži bataljon Oružanih snaga BiH za tu namenu.

„Dobro se zna da vrhovni komandant Oružanih snaga Predsedništva BiH i ja, kao predsedavajući Predsedništva, nećemo dozvoliti da se granice zatvaraju. Potpuno mi je poznata netrpeljivost militantnog (predsedavajućeg Saveta ministara Denisa) Zvizdića prema Srbiji, ali on bi, umesto zatvaranja granica, trebalo da razmišlja o tome kako da se nađe rešenje za problem dolaska migranata u BiH, i to u dijalogu sa Srbijom i Crnom Gorom, a ne da se šalje vojska na granice", rekao je Dodik za Srnu.

Istakavši da vojska neće ići na granice, on je rekao da je Zvizdićev glavni zadatak da traži rešenje — kako da se migranti usmere prema Evropskoj uniji (što i migranti sami žele), a ne kako da se zatvaraju granice prema susedima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala