Češka ukinula ograničenja na letove ruskih avio-kompanija

© Sputnik / Sergeй Pivovarov / Uđi u bazu fotografijaAvion "Erbas" A320 kompanije "Aeroflot" na pisti aerodroma u Rostovu na Donu
Avion Erbas A320 kompanije Aeroflot na pisti aerodroma u Rostovu na Donu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Češke vlasti dozvolile su da se obnove letovi ruskih avio-kompanija, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja Rusije.

„Ministarstvo saobraćaja Rusije je ujutro 2. jula 2019. godine izdalo dozvolu za letove kompanije ’Čeh erlajns‘ do 7. jula 2019. godine. Posle toga je Ministarstvo saobraćaja Češke pokrenulo recipročnu proceduru prema ruskim avio-prevoznicima. Letovi će takođe biti dozvoljeni do 7. jula 2019. godine“, navodi se u saopštenju na sajtu Ministarstva.

Ranije je najveća ruska avio-kompanija „Aeroflot“ otkazala jedan broj letova za Prag iz Moskve zbog odluke Češke da poništi dozvole za let ruskih kompanija. Kompanije „Uralske avio-linije“ i „Pobeda“ takođe su izdale saopštenje o suspendovanju letova za Češku.

Ograničavanje letova ruskih avio-kompanija u Češku povezano je sa time da vazduhoplovne vlasti nisu uspele da postignu dogovor o letovima kompanije „Čeh erlajns“ između Praga i Seula preko transsibirske rute, saopštio je ranije izvor upoznat sa situacijom.

Postupci čeških vazduhoplovnih vlasti, koje su zabranile letove ruskih kompanija, narušavaju sporazum o vazdušnom saobraćaju između zemalja, pregovori se nastavljaju, a očekuje se da će to pitanje uskoro biti rešeno, ranije je saopštilo Ministarstvo saobraćaja Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala