Sputnjik i RT odgovorili nemačkoj kontraobaveštajnoj službi

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaSputnjik
Sputnjik  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sputnjik i RT ne kriju da su ruski državni mediji, prokomentarisala je glavna urednica ovih medija Margarita Simonjan izveštaj nemačke obaveštajne službe, koja je nazvala ove medijske servise glavnim instrumentima uticaja Rusije.

„Pročitali smo taj izveštaj i želeli bismo da saopštimo nemačkoj kontraobaveštajnoj službi da u svetu postoji i takva stvar kao što je internet. Na internetu postoji i takva stvar kao što je sajt. I mi imamo sajt i na tom sajtu je napisano ko smo mi, zašto emitujemo i zašto nas finansira država. I to je svima poznato već 15 godina“, rekla je Simonjanova televiziji „Rusija 24“.

Ona je dodala da su Sputnjik i RT uvek otvoreno radili kao ruski resursi koje finansira Moskva, što i ne kriju.

„Dobro došli na internet“, zaključila je Simonjanova.

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica RT-a i Sputnjika Margarita Simonjan
Sputnjik i RT odgovorili nemačkoj kontraobaveštajnoj službi  - Sputnik Srbija
Glavna urednica RT-a i Sputnjika Margarita Simonjan

O čemu je izveštaj

Prošle nedelje su MUP Nemačke i Federalni resor za zaštitu ustava predstavili izveštaj za 2018. godinu, u kome se tvrdi da Rusija „širi propagandu i dezinformaciju različitim putevima“.

U izveštaju se naglašava da se, uz uticaj Moskve, povećava medijsko prisustvo u Nemačkoj, a državne kompanije se maskiraju pod nezavisnim medijima, kako bi se na fin način uticalo na javnost.

Iz izveštaja se navodi da su najvažniji u tome RT Dojč i agencija Sputnik. Pri tome, kontraobaveštajne službe su dopustile faktičku grešku, pošto ni Sputnjik, ni RT ne kriju svoj status državnog medija.

U izveštaju se tvrdi da ruske specijalne službe uveliko koriste hakerske napade za dobijanje informacija koje su od „velike opasnosti za nemačku i stalni izazov za kontraobaveštajnu službu“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala