Rusija: Ne prihvatamo bilo kakve forme ucena i pritisaka

© Sputnik / Ekaterina Lыzlova / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija odbacuje bilo kakve forme ucena i pritisaka, posebno kada je reč o međunarodnim odnosima — pa tako odbacuje i jednostrane sankcije i trgovinske ratove, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Lavrov dodaje i da su bilo kakvi pokušaji da se smene neugodni predstavnici vlasti zbog njihove nezavisne politike — neprihvatljivi, isto kao i svi pokušaji da se izvrše protivustavni državni prevrati.

Lavrov je to izjavio na međunarodnom forumu „Razvoj parlamentarizma“, koji se održava u Moskvi, a na kojem prisustvuje 800 parlamentaraca iz 132 zemlje sveta.

„Takvu praksu kategorički osuđuje velika većina zemalja u mnogim rezolucijama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija“, istakao je ruski ministar.

Lavrov je istakao da je Rusija zainteresovana da se stepen realne predvidljivosti u međunarodnim odnosima poveća — kako bi se osigurala bezbednija budućnost i kako bi se povećao sveukupni kvalitet života.

„Upravo je zato veoma važno da političari ne odbacuju kolektivni interes građana zarad trenutnih, ali i sumnjivih, geopolitičkih poena“, zaključio je šef ruske diplomatije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala