Rezolucija o „Preševskoj dolini“ bez kvoruma u „kosovskom parlamentu“

© Sputnik / Radoje PantovićMedveđa
Medveđa - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Kosovski parlament“ završio je danas vanrednu sednicu na kojoj je bilo reči o pravima Albanaca koji žive u tri južne opštine centralne Srbije, u Preševu, Bujanovcu i Medveći, a o rezoluciji koja je pripremljena u 13 tačaka nije se glasalo zbog nedostatka kvoruma.

Među 13 tačaka su i sledeći predlozi: da pitanje takozvane Preševske doline postane deo dijaloga Beograda i Prištine; da privremene institucije u Prištini obaveste međunarodne institucije i forume o diskriminatorskoj politici Srbije prema Albancima u tri južne opštine centralne Srbije (u Preševu, Bujanovcu i Medveđi), preneo je „Telegrafi“.

Predviđeno je i da privremene prištinske institucije otvore „diplomatsku misiju“ u takozvanoj Preševskoj dolini, da se u okviru „kosovske vlade“ otvori posebna kancelarija za ove tri opštine, kao i da Priština izdvoji stalna sredstva za njihov razvoj kroz Nacionalni savet Albanaca za takozvanu Preševsku dolinu.

Poslanici nisu ni razgovarali o predlogu rezolucije koju je „kosovskom parlamentu“ uputio predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, a koja, između ostalog, predviđa i podršku zahtevu Albanaca iz ove tri opštine da se pripoje takozvanom Kosovu.

Kako ja javio prištinski „Ljajmi“ očekuje se da će sutra biti održana sednica predsedništva „kosovskog parlamenta“, na kojoj će biti odlučeno kada će biti zakazana redovna sednica, na kojoj će biti još reči o rezoluciji.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala