Peskov o mogućem susretu Putina i Zelenskog: Ništa nije nemoguće

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na pitanje o mogućem susretu ruskog predsednika Vladimira Putina sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim, portparol Kremlja Dmitrij Peskov odgovorio je da u međunarodnim odnosima ništa nije nemoguće, ali da postoji mnogo pitanja o pristupu ukrajinskih vlasti rešavanju suštinskih problema.

„Predsednik Putin je apsolutno pragmatičan u svom pristupu međunarodnim odnosima, tim pre kada je reč o Ukrajini. Međutim, susret susreta radi nikome nije potreban. Potrebni su rezultati, zbog čega se i vraćamo tezi da postoji još mnogo pitanja kada je reč o pristupima ukrajinske vlasti najaktuelnijim problemima, a pre svega kada je reč o realizaciji Minskih sporazuma“, rekao je.

Peskov je ocenio da je ruski lider spreman za direktni kontakt sa Zelenskim, ali da bi se to dogodilo potrebno je razumeti njegovu politiku i strategiju.

„Putin ništa ne odbija apriori. On je spreman na sve kontakte. Potrebno je prvenstveno razumeti sve njegove konceptualne pristupe, kako ne bi došlo ni do kakvih kontradiktornosti“, dodao je Peskov.

Portparol ruskog predsednika se osvrnuo i na pitanje Gruzije, rekavši da Rusija voli gruzijski narod, ali da su potezi nacionalista neprihvatljivi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala