„Pečurka“ iznad Kabula: Gradom odjekuju eksplozije, čuju se rafali u blizini Ambasade SAD

© Rahmat GulEksplozija potresla Kabul
Eksplozija potresla Kabul - Sputnik Srbija
Pratite nas
Avganistanske bezbednosne snage sukobile su se sa naoružanim talibanima, koji su upali u zgradu u Kabulu nakon što je kamion sa bombama eksplodirao u blizini Ministarstva odbrane, kada je povređeno najmanje 100 osoba, među kojima i trideset i petoro dece, saopštili su zvaničnici.

​AP navodi da je eksplozija zatresla prozore i uzdigla oblak dima u centru Kabula, u blizini Ambasade SAD, prenosi Tanjug.

​Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Avganistana Nasrat Rahimi rekao je da je do eksplozije došlo u gusto naseljenom području, gde se nalazi i Ministarstvo odbrane, prenosi Rojters.

Nekoliko sati nakon napada, u oblasti koje su obezbeđivale specijalne snage povremeno su se čule eksplozije i pucnjava, prenosi Rojters.

Odgovornost za napad preuzeli su talibani.

Najmanje trojica naoružanih muškaraca ušla su u zgradu kod Ministarstva odbrane nakon eksplozije, navodi bezbednosni zvaničnik Vlade.

© AP Photo / Rahmat GulMesto napada u Kabulu
„Pečurka“ iznad Kabula: Gradom odjekuju eksplozije, čuju se rafali u blizini Ambasade SAD - Sputnik Srbija
Mesto napada u Kabulu

„Naoružani napadači ušli su u zgradu i u sukobu su sa avganistanskim snagama posle snažne eksplozije“, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Nasrat Rahimi.

Avganistanski bezbednosni zvaničnici saopštili su da je kamion eksplodirao u blizini Odeljenja Ministarstva odbrane za inženjerstvo i logistiku.

Oko 100 povređenih je prevezeno u bolnicu, naveo je portparol Ministarstva zdravlja Vahidulah Majar, ali za sada nema podataka o eventualnim žrtvama.

Direktor obližnje privatne škole Nimatulah Hamdard rekao je da je povređeno trideset i petoro dece.

Posle eksplozije, iznad Kabula uzdigao se oblak dima, dok su se prozori na obližnjim zgradama zatresli.

Napadi su usledili u vreme kada specijalni mirovni izaslanik SAD za Avganistan Zalmaj Halilzad održava sedmi krug mirovnih pregovora sa talibanskom grupom u Kataru, čiji je cilj okončanje osamnaestogodišnjeg rata u Avganistanu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala