Haradinajevo rešenje za sever: Stižu kamioni i privremeni objekti

© AP Photo / Visar KryeziuRamuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio je da će „vlada“ u Prištini, u saradnji sa kosovskim preduzećima, da otvori „privremene maloprodajne objekte“ na severu KiM, gde vlada nestašica osnovnih prehrambenih artikala, a beogradske Novosti pišu da Haradinaj namerava da na sever uputi četiri kamiona albanskih trgovinskih lanaca.

Haradinaj je svoju ideju obrazložio navodnom željom da „zaštiti građane na severu“ od veštački izazvane krize, kako predstavnici privremenih vlasti u Prištini nazivaju novonastalu situaciju sa taksama. Kriza je usledila sedam meseci nakon uvođenja taksi na robu iz centralne Srbije, ali prištinska „vlada“ ne namerava da te takse i ukine.

On tvrdi da „nijedan građanin Kosova neće biti žrtva posebnog rata koji su orkestrirali strani agenti“.

Sve prehrambene trgovine, radnje, dućani i kiosci sa robom na severu Kosova i Metohije, od jutros su zatvoreni u znak protesta zbog trgovinske blokade i takse od 100 odsto, koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije.

Novosti pišu da je ideja „vlade“ u Prištini da sa kamiona prodaju namirnice stanovništvu u četiri srpske opštine na severu KiM — u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala