Salvini besan na Nemicu: Ovo je čin rata protiv Italije!

© AP Photo / Matteo GuidelliKarola Rakete
Karola Rakete - Sputnik Srbija
Pratite nas
Karola Rakete, Nemica koja je upravljala brodom u kome su bili spaseni afrički migranti i koja je sa tim plovilom na doku na italijanskom ostrvu Lampeduza blokirala policijski patrolni brod, prema rečima njenog advokata — žali zbog „opasnosti i straha“ koje je izazvala.

Italijanski vicepremijer i ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini je njeno delovanje nazvao — „kriminalnim činom, činom rata“.

Rojters navodi da je brod nemačke humanitarne organizacije „Si-voč“, za čijim kormilom bila Raketeova, uprkos zabrani italijanskih vlasti, pristao uz obalu Lampeduze, da bi, potom, onemogućio kretanje policijskom plovilu, a nakon iskrcavanja 41 migranta — Nemica je juče ujutru uhapšena.

Njen advokat Alesandro Gamberini kazao je Rojtersu da je 31-godišnja Raketeova odmah isključila motore, kada je shvatila da se njen brod „Si-voč 3“ previše približio patrolnom brodu.

„Njoj je veoma žao što je stvorila situaciju u kojoj je bilo opasnosti i straha među pripadnicima poreske policije. To je bio težak manevar, ali ona je svo vreme osećala da ga izvodi na bezbedan način... Približavala se izuzetno sporo“, kazao je Gamberini.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala