Putin podigao vojsku za borbu s poplavama

© Sputnik / Vladimir Smirnov / Uđi u bazu fotografijaSituacija u zoni poplava u Irkutskoj oblasti
Situacija u zoni poplava u Irkutskoj oblasti  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je ministru odbrane Sergeju Šojguu da, u slučaju potrebe, uključi i vojsku u borbu protiv poplava u Irkutskoj oblasti, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„U nastavku noćne sednice u Bratsku, na temu likvidacije posledica poplava, Vladimir Putin je dao nalog ministru odbrane Sergeju Šojguu da uključi i vojsku u rad Ministarstva za vanredne situacije — ako bude bilo potrebno“, rekao je Peskov.

Kako pišu mediji, pripadnici Centralnog vojnog okruga su poslati u poplavljenu zonu u Irkutskoj oblasti. U odredu koji se kreće iz Kemerovske oblasti na Daleki istok Rusije se, uglavnom, nalaze inženjeri, lekari i stručnjaci za logistiku. 

Podsetimo, nakon boravka u japanskom gradu Osaki, gde je održan samit G20, šef ruske države kasno sinoć je doleteo u region koji je stradao od stihije izazvane obilnim padavinama.

Poplavljena zona u Irkutskoj oblasti obuhvata 31 naselje. Zbog obilnih padavina i podizanja nivoa reka ostalo je potopljeno 1.700 kuća, u kojima živi više 4.200 ljudi. U poplavama je, prema poslednjim podacima, poginulo petoro ljudi, dok je evakuisana 1.161 osobe.

U 15 centara za privremeni smeštaj stanovništvu se ukazuje sva neophodna pomoć.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala