Objavljen snimak plivajućeg oklopnog transportera

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaOklopni transporter BT-3F
Oklopni transporter BT-3F   - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fabrika za mašinogradnju u Kurgansku objavila je snimak treninga plivajućeg oklopnog vozila BT-3F, koje je predstavljeno na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija 2019“.

Ruski gusenični oklopni transporter predviđen je za transport marinaca, pripadnika obalske straže i kopnene vojske.

BT-3F je izgrađen na osnovi BMP-3. Taj oklopni transporter predviđen je za prevoz do 17 osoba, uključujući članove posade, kao i za vatrenu podršku. Vozilo je teško više od 18 tona, a oklop obezbeđuje potpunu zaštitu od mitraljeza velikog kalibra.

Oklopni transporter je opremljen mitraljezom na daljinsko upravljanje kalibra 7,62 mm. Druga varijanta transportera je borbeni modul sa mitraljezom „Kord“ kalibra 12,7 mm.

BT-3F ima motor UTD-29 od 500 konjskih snaga, zahvaljujući kojem može da razvije brzinu do 70 kilometara na sat. Brzina na vodi iznosi deset kilometara na sat. Domet vožnje na kopnu je 600 kilometara, a na vodi vozilo može da provede sedam sati bez dopune goriva.

Međunarodni vojno-tehnički forum „Armija 2019“ održava se od 25. do 30. juna u podmoskovskom parku „Patriot“, na aerodromu „Kubinka“ i poligonu „Alabino“.   

Novinska agencija „Rusija sevodnja“ je zvanična informativna agencija foruma „Armija 2019“, a međunarodna agencija i radio Sputnjik je međunarodni informativni partner foruma.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala