Kolumbija poziva svet da završi sa „diktaturom“ Madura

Demonstranti u sukobu sa pripadnicima vojske na protestu protiv predsednika Venecuele Nikolasa Madura u Karakasu
Demonstranti u sukobu sa pripadnicima vojske na protestu protiv predsednika Venecuele Nikolasa Madura u Karakasu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Kolumbije Ivan Duke pozvao je međunarodnu zajednicu da završi sa režimom Nikolasa Madura u Venecueli, nakon vesti o pogibiji, navodno, od mučenja, venecuelanskog oficira Rafaela Akoste Arevala.

„Svet treba da stavi tačku na ovu diktaturu (administracije Nikolasa Madura)“, napisao je Duke.

Predsednik Kolumbije je dodao da se njegova država pridružila „osudi smrti kapetana Rafaela Akoste Aravela, koja je bila izazvana mučenjima za vreme njegovog boravka u zatvoru“.

Juče je državno tužilaštvo Venecuele saopštilo da je kapetan Rafael Akosta Arevalo, koji je uhapšen zbog pokušaja državnog udara, preminuo u zatvoru. Smrt oficira je potvrdio i njegov advokat, dodavši da je uzrok smrti bilo mučenje, čije posledice su bile vidljive kada je uhapšeni doveden u sud.

Lider opozicije Huan Gvaido pozvao je Savet za ljudska prava UN, Međuameričku komisiju za ljudska prava i Međunarodni sud za ljudska prava da izvrše istragu događaja.

Podsetimo, u sredu su vlasti Venecuele sprečile novi pokušaj državnog udara, koji je trebalo da bude izveden između 23. i 24. juna. Tom prilikom je bila uhapšena grupa vojnika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala