Diković: Tražili su da optužim Pavkovića i Lazarevića

Pratite nas
Bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general-pukovnik Ljubiša Diković rekao je da su od njega iz haškog tužilaštva tražili da optuži generale Nebojšu Pavkovića i Vladimira Lazarevića, ali da on tako nešto nije hteo da učini.

„Kada su generali Pavković i Lazarević dobrovoljno otišli u Hag pozvan sam u kancelariju haškog tužilaštva u Beogradu i predloženo mi je da ih optužim da su zločinci. Odmah sam im rekao: ’Tako nešto iz mojih usta nećete čuti. Nisu naređivali zlodela, već kako da se branimo. Da jesu rekao bih, a kada nisu, prvi vam kažem: ’Neću‘‘“, ispričao je Diković za „Novosti“.

On je dodao i da da su ga uveravali kako znaju da je „divan“ komandant i da je pomagao Albancima, ali da odluku nije promenio.

© Sputnik / Dejan SimićGeneral Vladimir Lazarević razgovarao je sa ekipom Sputnjika u Komandi KOV-a u Nišu
Diković: Tražili su da optužim Pavkovića i Lazarevića - Sputnik Srbija
General Vladimir Lazarević razgovarao je sa ekipom Sputnjika u Komandi KOV-a u Nišu

Naveo je i da je dobio poziv da se zbog navodnih ratnih zločina javi u Bajinu Baštu i da ga je tamo čekala Nataša Kandić sa svojim timom.

„Ovoga puta hteli su da okrivim Momčila Perišića“, kazao je Diković i dodao da je i njoj rekao da ne zna ništa o prebacivanju trupa u Bosnu.

Kada je postao načelnik Generalštaba usledila je tužba da je u ratu organizovao zločine protiv civila.

General, koji je sedam godina vodio našu vojsku, rekao je da se 2018. godine povukao, jer čovek treba da zna kada je vreme da ode, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala