Andrija Mandić o smrti Bulatovića: Oboren je jedan od velikih borova crnogorske politike

© Sputnik / Dejan SimićMomir Bulatović na konferenciji
Momir Bulatović na konferenciji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Momir Bulatović je bio simbol borbe srpskog naroda za odbranu njegovih prava, ali i simbol suprotstavljanja novom svjetskom poretku, kaže predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić u reagovanju na vijest o smrti prvog demokratski izabranog predsjednika u istoriji Crne Gore.

„Otišao je moj prijatelj i čovjek od kog sam mnogo naučio u politici“, navodi Mandić za Sputnjik.

„Danas je oboren jedan od onih velikih borova naše državne i nacionalne politike. Čovjek koji je, zajedno sa Slobodanom Miloševićem i Radovanom Karadžićem, bio početkom devedesetih, ne samo simbol borbe srpskog naroda u nekadašnjoj SFRJ za odbranu njegovih prava na etničkim prostorima gdje je živio taj narod, nego i simbol suprotstavljanja takozvanom novom svjetskom poretku, pred kojim su mnogi pali na koljena.“

„U vremenu u kojem je srušen Sovjetski Savez, u vremenu u kojem su zapadni okupatori porobili gotovo sve istočnoevropske zemlje, u vremenu u kojem su se presabirali i gledali kako da pronađu svoje mjesto oni koji nijesu imali ni tog državničkog ni nacionalnog dara, poput ove trojice ljudi“, kaže Mandić.

On dodaje da je srpski narod zahvalan onim ljudima koji su „u tom teškom vremenu mizerije, izdaje i prodaje pokazali kako se brani nacionalno i ljudsko dostojanstvo“.

„Ja se opraštam od mog prijatelja Momira Bulatovića. Žao mi je što je mlad otišao, ali on je toliko toga preživio, toliko propatio. Toliko udaraca doživio — izdaja, prodaja, prevara — da je, prosto, bilo pitanje trenutka i bilo je pitanje da li postoji ljudski organizam koji bi sve to izdržao“, sa žaljenjem konstatuje Mandić u izjavi za Sputnjik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala