Američki razarač krenuo ka Crnom moru

CC BY 2.0 / MC1 Fred Gray / Flickr Official U.S. Navy Page / Američki razarač klase „Karni“ na vojnim vežbama
Američki razarač klase „Karni“ na vojnim vežbama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države uputile su razarač „Karni“ u Crno more gde će učestvovati u pomorskim vežbama „Morski povetarac“ (Sea Breeze), navodi se na veb stranici američke Šeste flote.

U saopštenju se navodi da je to peta „poseta“ američkog ratnog broda regionu, od kojih je poslednja bila u aprilu, kada je u Crno more ušao razarač „Ros“ kako bi učestvovao u manevrima sa pomorskim snagama Bugarske i Gruzije.

​Kako navodi agencija UNIAN, „Karni“ je već započeo prolaz kroz Dardanele.

Ukrajinsko-američke vojne vežbe „Morski povetarac 2019“ počeće 1. jula, a održavaće se na moru, kopnu, u vazduhu i pod vodom.

Prema ukrajinskom zakonu raspoređivanje stranih vojnih baza u zemlji nije dozvoljeno, tako da se stranim trupama svaki put ulazak dozvoljava specijalnim zakonom na predlog predsednika. Takav zakon bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko potpisao je u martu. Osim vežbi „Sea Breeze“, on se odnosi i na ukrajinsko-američke vežbe „Rapid Trident“, ukrajinsko-rumunske manevre „Riverine“, ukrajinsko-britanske vežbe „Warrior Watcher“ i multinacionalne manevre „Javorov luk“ .

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala